Team

“Dorian, je bent een middelmatige student. Je kan beter!


"Je werkt goed mee maar je komt soms arrogant en eigenwijs uit de hoek.”

Dit is zo wat de samenvatting van de commentaren op de rapporten gedurende mijn eerste drie jaar in het Algemeen Secundair Onderwijs.

Ik besloot op zoek te gaan naar een studierichting waar ik beter kon zijn dan middelmatig en waar mijn eigenzinnigheid een troef kon worden.


In 2014 ben ik afgestudeerd in de richting Hotel aan de school Ter Groene Poorte in Brugge.

In 2015 was ik geslaagd voor het specialisatiejaar Assistent Sommelier en in 2016 behaalde ik er mijn diploma Gastronomie en Fijnkeuken. Als stagiair-sommelier heb ik in Likoké, het sterrenrestaurant van chef-kok Piet Huysentruyt, geleerd wat professionaliteit, creativiteit en authenticiteit betekenen. Als stagiair-kok heb ik in restaurant de Karmeliet in Brugge, geleerd wat het succes is van een eerlijke keuken met seizoensgebonden producten.


Na dit circuit te hebben afgelegd, heb ik geleerd dat het niet enkel over een" job" gaat, maar een passie. Mijn passie voor wijn. Mijn passie voor eten. Mijn passie voor de keuken die ik met jullie wil delen.
En ik wil dat doen samen met mijn mama Katija. 


fullsizeoutput_cbc
dorian keuken
dorian keuken 2

Dhôme: letterlijk ‘thuis’


Wij brengen reeds sinds 2016 een creatieve - dagverse keuken, deindend op het ritme der seizoenen. En dit met volle overgave!


Er is een beperkte kaart
 omdat wij elke dag opnieuw werken met dagverse producten die à la minute worden bereid. Dit gaat van vers afgebakken brood naar een vitello tonato in huisgemaakte bouillon tot handgesneden frietjes en om af te sluiten een moelleux volgens ONS recept. 


Bovendien bieden we elke weekdag een keuzelunch aan.
Twee of drie gangen? Aan u de keuze!

Naast de lunch is er ook een mogelijkheid om à la carte te eten. We zijn telkens voorzien van enkele leuke suggesties of een sharings-seizoensmenu volgens de keuze van de chef. Laat je gewoon eens verrassen!


PAS OP!
Bistro Dhôme draait niet enkel en alleen rond eten... Neen hoor, want Dhôme vertaald uit het Kroatische betekent letterlijk ‘thuis'.
Wij willen dat u bij ons terecht komt in een familiale sfeer waar gezelligheid een troef is. Met Katija als gastvrouw en
 haar Kroatische gastvrijheid/ charme klopt het gehele plaatje. Dit, met een lekker gerechtje en bijpassende wijn... Kunt u er zich al iets bij voorstellen? wij anders wel!


Geniet u graag van een glaasje wijn?
Dan zal onze wijnselectie u waarschijnlijk kunnen bekoren. Wij hebben oog voor wereldwijnen én uiteraard Kroatische wijnen.  Duik onder, in de wondere wereld van Doriannekes zorgvuldig uitgekozen wijnselectie. 


Zelf houden wij ook van gezellig en lekker tafelen. Niets geeft ons meer voldoening dan andere mensen diezelfde ervaring bezorgen.
Als moeder en dochter vormen wij een team die dat voor u wilt mogelijk maken.


Welkom!


Katija en Dorian

mama wijn

'Mes, forchette en lepel.’


Ze behoorden tot mijn eerste woorden die mijn schoonouders mij in het Meense dialect hebben aangeleerd, toen ik op 18-jarige leeftijd naar België ben gekomen.

Het duurde niet lang voor ik werd ingeschakeld om familiegelegenheden te verzorgen. Ik was vereerd en het gaf mij heel vlug het gevoel een tweede thuis te hebben gevonden. Familie en gastvrijheid zijn namelijk centrale waarden in mijn thuisland Kroatië.


Ik besloot uiteindelijk om mijn voorliefde voor horeca te professionaliseren en startte de avondopleiding ‘Restauranthouder’ binnen het volwassenenonderwijs aan de campus Syntra West Kortrijk. Ik heb er in 2015 mijn diploma behaald en ben sindsdien enkele jaren fulltime aan de slag geweest als chef-kok.

Tot op de dag van vandaag vindt u mij dartelend terug in de zaal om u te ontvangen!  


Ik hou ervan om mensen te verwelkomen en hen culinair te laten genieten.

En ik wil dat doen samen met mijn jongste dochter Dorian.