Team

Dhôme: letterlijk ‘thuis’


Wij brengen een creatieve - dagverse keuken, deindend op het ritme der seizoenen. Sinds 2016 doen we dit al. En we doen dit vol overgave!


De kaart is beperkt, maar wordt aangepast volgens de seizoenen. Net zoals onze variërende suggesties. 
Bovendien bieden we elke weekdag tijdens de middag een keuzelunch aan. Twee of drie gangen? Kies maar wat u wilt! Naast de lunch zijn wij uiteraard ook voorzien van een 3- gangen menu, waarbij er keuze is tussen vis of vlees. 


PAS OP!
Het draait niet enkel en alleen rond het eten... Neen hoor, want Dhôme vertaald uit het Kroatische betekendt letterlijk ‘thuis', e
en familiale sfeer, gemoedelijk en ondergedompeld worden in de gezelligheid. Daar zorgt onze lieve gastvrouw Katija voor, met haar Kroatische gastvrijheid en charme klopt het gehele plaatje. En dit met lekker eten, stel u eens voor...


Geniet u graag van een glaasje wijn?
Dan zal onze wijnselectie u waarschijnlijk kunnen bekoren. Wij hebben oog voor wereldwijnen, uiteraard Kroatische wijnen en de Klassieke Franse wijnen. Duik onder, in de wondere wereld van Dorians zorgvuldig uitgekozen wijnselectie. 


Zelf houden wij van gezellig en lekker tafelen. Niets geeft ons meer voldoening dan andere mensen dezelfde ervaring bezorgen.
Als moeder en dochter vormen wij een team die dat wil mogelijk maken.


Welkom!


Katija en Dorian

“Dorian, je bent een middelmatige student. Je kan beter!

Je kan goed meewerken, maar je komt soms arrogant en eigenwijs uit de hoek.” Dit is zo’n beetje de samenvatting van de commentaren op de rapporten gedurende mijn eerste drie jaar in het Algemeen Secundair Onderwijs.

Ik besloot op zoek te gaan naar een studierichting waar ik beter kon zijn dan middelmatig en waar mijn eigenzinnigheid een troef kon worden.


In 2014 ben ik afgestudeerd in de richting Hotel aan de school Ter Groene Poorte in Brugge.

In 2015 was ik geslaagd voor het specialisatiejaar Assistent Sommelier en in 2016 behaalde ik er mijn diploma Gastronomie en Fijnkeuken. Als stagiair-sommelier heb ik in Likoké, het sterrenrestaurant van chef-kok Piet Huysentruyt, geleerd wat professionaliteit, creativiteit en authenticiteit betekenen. Als stagiair-kok heb ik in restaurant de Karmeliet in Brugge, geleerd wat het succes is van een eerlijke keuken met seizoensgebonden producten.


Na dit circuit te hebben afgelegd heb ik geleerd dat dit geen job is, maar een passie. Mijn passie voor wijn. Mijn passie voor eten. Mijn passie voor de keuken die ik met jullie wil delen. En ik wil dat doen samen met mijn mama Katija. 


fullsizeoutput_cbc
fullsizeoutput_78

'Mes, forchette en lepel.’ Ze behoorden tot mijn eerste woorden die mijn schoonouders mij in het Meense dialect hebben aangeleerd, toen ik op 18-jarige leeftijd naar België ben gekomen. Het duurde niet lang voor ik standaard werd ingeschakeld om familiegelegenheden te verzorgen en voorzien van alle noden. Ik was vereerd en het gaf mij heel vlug het gevoel een tweede thuis te hebben gevonden. Familie en gastvrijheid zijn namelijk centrale waarden in mijn thuisland Kroatië.


Ik besloot uiteindelijk om mijn voorliefde voor horeca te professionaliseren en startte de avondopleiding ‘Restauranthouder’ binnen het volwassenenonderwijs aan de campus Syntra West Kortrijk. Ik heb er in 2015 mijn diploma behaald en ben sinds dien enkele jaren fulltime aan het werk geweest als chef-kok. Tot op de dag van vandaag vind u mij dartelend terug in de zaal om u met open armen te ontvangen!  


Ik ben Katija. Ik voel me jong en heb ondertussen heel wat levenservaring opgedaan. Ik hou ervan om mensen te verwelkomen en hen culinair te laten genieten.

En ik wil dat doen samen met mijn jongste dochter Dorian.