Over ons

   Bistro Dhôme

Dhôme: letterlijk ‘thuis’


Wie houdt van een eerlijke keuken met seizoensgebonden ingrediënten, is bij Bistro Dhôme aan het juiste adres. Ook hartelijkheid en gastvrijheid zijn onze troef. Dhôme betekendt letterlijk ‘thuis’ en verwijst hiermee naar onze Kroatische roots.

Bij ons kan u niet enkel proeven van Vlaamse klassieke gerechten, maar kan u ook Kroatische smaken ontdekken. De kaart is beperkt, maar varieert mee met de seizoenen. Bovendien bieden we elke weekdag tijdens de middag een lunch aan. Daarnaast hebben wij ook een keuzemenu die regelmatig veranderd van gerechtjes.

Je kunt bij ons ook komen genieten van variërende suggesties!


Geniet u graag van een glaasje wijn? Dan zal onze wijnselectie u waarschijnlijk kunnen bekoren. Want naast de traditionale Franse wijnen, hebben wij ook oog voor wereldwijnen van minder gekende domeinen en uiteraard Kroatische wijnen. Dit kan bij uw gerecht of aan onze leuke bar met een hapje.


Zelf houden wij van gezellig en lekker tafelen. Niets geeft ons meer voldoening dan andere mensen dezelfde ervaring bezorgen. Als moeder en dochter vormen wij een team die dat wil mogelijk maken.


Welkom!


Katija en Dorian

“Dorian, je bent een middelmatige student. Je kan beter!

Je kan goed meewerken, maar je komt soms arrogant en eigenwijs uit de hoek.” Dit is zo’n beetje de samenvatting van de commentaren op de rapporten gedurende mijn eerste drie jaar in het Algemeen Secundair Onderwijs.

Ik besloot op zoek te gaan naar een studierichting waar ik beter kon zijn dan middelmatig en waar mijn eigenzinnigheid een troef kon worden.


In 2014 ben ik afgestudeerd in de richting Hotel aan de school Ter Groene Poorte in Brugge.

In 2015 was ik geslaagd voor het specialisatiejaar Assistent Sommelier en in 2016 behaalde ik er mijn diploma Gastronomie en Fijnkeuken. Als stagiair-sommelier heb ik in Likoké, het sterrenrestaurant van chef-kok Piet Huysentruyt, geleerd wat professionaliteit, creativiteit en authenticiteit betekenen. Als stagiair-kok heb ik in restaurant de Karmeliet in Brugge, geleerd wat het succes is van een eerlijke keuken met seizoensgebonden producten.


Ik ben Dorian. Ik ben jong en wil wat. Ik weet wat ik wil. Mijn passie voor de culinaire beleving delen met jullie.

En ik wil dat doen samen met mijn mama Katija.


'Mes, forchette en lepel.’ Ze behoorden tot mijn eerste woorden die mijn schoonouders mij in het Meense dialect hebben aangeleerd, toen ik op 18-jarige leeftijd naar België ben gekomen. Het duurde niet lang voor ik standaard als kok werd ingeschakeld tijdens de familiegelegenheden. Ik was vereerd en het gaf mij heel vlug het gevoel een tweede thuis te hebben gevonden. Familie en gastvrijheid zijn namelijk centrale waarden in mijn thuisland Kroatië.


Ik besloot uiteindelijk om mijn voorliefde voor koken te professionaliseren en startte de avondopleiding ‘Restauranthouder’ binnen het volwassenenonderwijs aan de campus Syntra West Kortrijk. Ik heb er in 2015 mijn diploma behaald en ben sinds dien fulltime aan het werk als chef-kok.


Ik ben Katija. Ik voel me jong en heb ondertussen heel wat levenservaring opgedaan. Ik hou ervan om mensen te verwelkomen en hen culinair te laten genieten.

En ik wil dat doen samen met mijn jongste dochter Dorian.